SQL Server administration and T-SQL development, Web Programming with ASP.NET, HTML5 and Javascript, Windows Phone 8 app development, SAP Smartforms and ABAP Programming, Windows 7, Visual Studio and MS Office software
Microsoft Windows Tools, Applications, Tutorials, Tips and Tricks for Windows Users

Microsoft Windows Longhorn Client ve Ekran Görüntüleri

Microsoft Windows Longhorn işletim sisteminin piyasaya sürülmesi için şimdilik 2006 yılının sonlarını hedefliyor. Bu yaz aylarında ilk beta sürümünü beklediğimiz Longhorn için bazı ekran görüntülerini bu yazıya ekledim.

Microsoft Windows Longhorn işletim sistemini çalıştıracak PC'ler için de bazı özellikler belirlenmeye başladı. Bu pc'ler teknolojik olarak son CPU sistemleri ile çalışacak ve 512 MB RAM bulunduracaklar. Hardware üreticilerden beklenen bir nokta da Longhorn 'un grafik bileşenlerini desteklemeleri. Microsoft'un Aero Glass ismini verdiği GUI (Grafik Kullanıcı Arayüzü) şeffaflık, gölgeleme, yansıma gibi 3D grafik özellikleri Longhorn'a kazandıracak.

Microsoft "Next-Generation Secure Computing Base" (NGSCB) adını verdiği bir programı yürütmeye başladı. Bu program ile birlikte güvenlik konusunda yazılım ve donanım bir bütün olarak koşacaklar. Kısacası Microsoft yazılımlarının çalışacağı donanımlardan güvenlik spektlerine uygun olmalarını bekleyecek. Bu listede olmayan donanımlar ile çalışmak istediğinizde driver problemleri yaşayabilirsiniz. Benim Longhorn için ekran kartını tanıtmakta yaşadığım problem gibi. Windows 2000 veya 2003 sistemlerinde ekran kartını sorunsuzca tanıyan işletim sistemi Windows Longhorn için bu driver'ı tanımamıştı.

Windows Longhorn için PC spesifikasyonları ile ilgili bilgiler için Windows Longhorn PC Ready Program adresinden yola çıkmanızı öneririm.

Aşağıda Windows Longhorn Build 1451 (PDC Longhorn) kurulu sistemden bazı ekran görüntüleri bulacaksınız.





start screen preview sidebar
clock taskbar task manager
photos games internet explorer

 

Microsoft Windows Vista Beta 2 Articles

Download Link for Microsoft Windows Vista Beta 2
Microsoft Windows Vista Beta 2 (Build 5384) Installation Screenshots
How to Install Microsoft Windows Vista Beta 2
This file does not appear to be a CD image
Microsoft Windows Vista Beta 1 Installation
Microsoft Windows Longhorn Client ve Ekran Görüntüleri
Microsoft Windows Longhorn Kurulumu



Copyright © 2004 - 2021 Eralper YILMAZ. All rights reserved.