SQL Server administration and T-SQL development, Web Programming with ASP.NET, HTML5 and Javascript, Windows Phone 8 app development, SAP Smartforms and ABAP Programming, Windows 7, Visual Studio and MS Office software
Development resources, articles, tutorials, code samples, tools and downloads for ASP.Net, SQL Server, Reporting Services, T-SQL, Windows, AWS, SAP HANA and ABAP

SQL Server Reporting Services Shared Data Source Oluşturmak

Shared Data Sources aynı veritabanını kullanan rapor uygulamalarında olduğu gibi aynı veri kaynağını kulllanan raporların oluşturulmasını kolaylaştırırlar. Aynı verirabanını kullanan raporları barındıran bir Reporting Services projesinde (Business Intelligence projeleri) bir Shared Data Source oluşturduğunuzda bu veri kaynağını diğer tüm raporlarınız için de bir kaynak olarak gösterebilirsiniz.

Bir Reporting Services projesi açtığınızda Solution Explorer penceresinde yeralan "Shared Data Sources" dizinini tıklayark aktif hale getiriniz ardından sağ tıklayarak gelen menüden aşağıdaki resimde görüldüğü gibi "Add New Data Source" seçeneğini seçin.

Shared Data Source





Shared Data Source dizini altında yeni bir veri kaynağı ekleme seçimini yaptıktan sonra aşağıdaki Data Link Properties ekranı açılır. Sunucu adını belirteceğiniz 1. maddede, üzerinde çalıştığınız lokal makinayı ifade eden "." bilgiyi girebilirsiniz. Daha sonra Windows authentication veya sql authentication arasında bir seçim yaparak gerekiyorsa kullanıcı adı ve parola bilgilerinizi giriniz. Lokal makinanız için Windows NT Integrated Security seçimini yaptığınızı varsayarak devam ediyorum. Veritabanı olarak da Northwind veritabanı ile devam edelim. Test Connection ile veri kaynağınıza başarılı bir bağlantı sağladığınızdan emin olduktan sonra OK butonu ile Shared Data Source oluşturma işlemini tamamlamış oluyoruz.

Data Link Properties

Kaydımızı oluşturduktan sonra "Shared Data Sources" dizini altında Northwind adında .rds uzantısı ile yeni bir ortak veri kaynağı kaydının yeraldığını görebilirsiniz.

 Shared Data Source

Bir rapor oluştururken, Dataset özelliklerini belirlerken veya raporunuzun kaynağını gösterirken, Dataset ekranında "data source" adı ile görebileceğiniz combo kutusunda, yukarıda oluşturduğumuz ortak veri kaynağı kaydını yani Shared Data Source kaydımızı görebilirsiniz. Aşağıda tipik bir Dataset ekranını görmektesiniz.

Dataset Dialog Screen



SQL Server

SQL Server 2019 Installation
download SQL Server 2019
download SQL Server 2017
download SQL Server 2016
download SQL Server 2014
download SQL Server 2012
MacOS ve SQL Server 2019


Copyright © 2004 - 2021 Eralper YILMAZ. All rights reserved.